fbpx
Політика

США допоможуть Україні відновити військово-морські сили

Сполучені Штати Америки допоможуть Україні відновити військову силу, в тому числі і військово – морський флот. Про такі наміри американської сторони розповів Дерек Шоллей, помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки. Слова Дерека Шоллея передає агентство «Голос Америки».

За його словами, у Вашингтоні хочуть бачити Україну «сильною державою з обороноздатної армією». У зв’язку з цим США готові максимально допомагати українській стороні в цьому.

«Також ми працюємо над тим, щоб відновити військово – морські сили України. Ми хочемо бачити Україну і її армію сильними», – заявив помічник міністра оборони США.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Як визнав Дерек Шоллей, раніше західні країни не вживали достатніх заходів для того, щоб підготувати українську армію. Захід ігнорував дане питання, незважаючи на те, що Україна була партнером Північноатлантичного альянсу під час конфліктів в Іраку та Косово. Після цього Дерек Шоллей уточнив, що під час свого візиту в США президент Петро Порошенко розповів «про насущні потреби своєї країни».

«Ми вже допомагаємо Україні. Тільки цього року США надали Україні спорядження на суму в 116 мільйонів доларів. Це і бронежилети, і форма, і прилади нічного бачення, і багато іншого», – підкреслив Дерек Шоллей.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Радник міністра оборони США підтвердив інформацію про те, що Петро Порошенко просив Білий дім про надання «летальної допомоги». Тим не менш, США вирішили не надавати летальну зброю на даному етапі.

«Ми також тиснемо на наших партнерів із закликом допомогти Україні», – зазначив Дерек Шоллей.

Раніше Барак Обама сказав, що США збільшить допомогу Україні в галузі оборони ще на 46 мільйонів доларів. У перелік допомоги увійдуть кошти для покупки приладів нічного бачення, бронежилетів, патрульних машин і броньованих позашляховиків, а також додаткових засобів зв’язку.

Читайте також: