fbpx
Політика

Петро Порошенко закликав правоохоронні органи не допустити заворушень біля парламенту 14 жовтня

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи запобігти заворушенням і провокаціям, які спрямовані на зрив роботи депутатів на пленарному засіданні українського парламенту 14 жовтня 2014 року. Про це глава держави заявив на нараді за участю голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, голови уряду Арсенія Яценюка, голови ЦВК Михайла Охендовського і голів силових відомств і структур, повідомляють в четвер, 9 жовтня, українські ЗМІ, посилаючись на прес -службу президента.

Петро Порошенко наголосив на важливості засідання Верховної Ради 14 жовтня, на якому планують розглянути ряд важливих для України питань – законопроект щодо забезпечення виборчих прав громадян, в тому числі військових в зоні проведення АТО, пакет антикорупційних законопроектів і законопроект державного бюджету.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Глава держави зазначив, що правоохоронці повинні запобігти провокаціям, які спрямовані на зрив роботи парламенту цього дня з метою перешкоджати прийняттю цих законів.

«Нам відомо, що планується проведення низки заходів, які нічого спільного не мають ні з свободою, ні з демократією, ні з принципами Майдану і Революції гідності, ні з захистом інтересів країни. Я переконаний, що не можна дозволити використовувати механізми такого тиску для дестабілізації роботи Верховної Ради, зриву прийняття ключових законів, внесених у вівторок до порядку денного», – зазначив президент України.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Петро Порошенко підкреслив, що силові відомства і структури повинні запобігати підготовці подібних заходів на початковому етапі.

Нагадаємо, що на 14 жовтня цього року було заплановано чергове засідання Верховної Ради України.

Читайте також: