fbpx
Вторгнення Росії в Україну

В магазинах Києва введуть спеціальне маркування для російських товарів

Київрада вирішила ввести в магазинах міста, як приватної, так і комунальної форми власності, спеціальне маркування цінників російської продукції і просити власників торгових закладів виділити окремі полки для цих товарів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято в рамках програми заходів з координації інформаційної діяльності та захисту інформаційної безпеки держави на території столиці в умовах агресії з боку Росії. За винесений на розгляд проект рішення проголосували 76 депутатів.

«Кожна копійка, віддана за товар, який вироблений в Російській Федерації, – це і копійка, яку використовує Путін на зброю, яке буде направлена проти наших хлопців, проти нас, нашої держави на сході України», – підкреслив, доповідаючи щодо проекту, Руслан Андрійко ( депутатська фракція «ВО «Свобода»).

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

За його словами, вже були проведені попередні переговори з представниками бізнесу і торгівлі щодо ініціативи маркування, і більшість з них підтримує її, а одна з мереж столиці вже навіть це реалізувала.

Андрійко зазначив, що аналогічні рішення про маркування товарів російського виробництва вже прийняті місцевими органами влади у Львівській, Івано – Франківській та Черкаській областях.

«Бойкотний рух реально впливає на економіку Росії», – підкреслив він.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

Депутат висловив переконання, що реалізувати цю ідею в торгових закладах Києва можна протягом декількох днів.

Крім того, рішення передбачає і ряд інших, вже чисто інформаційних заходів. Зокрема, це і проведення інформаційно – виховних годин для школярів, організація патріотичних таборів, впровадження патріотичних рубрик у комунальних ЗМІ, оперативне інформування про підтримку переселенців. На телеканалах запустити соціальні ролики, спрямовані на єдність і незалежність держави, тощо.

Також депутати рекомендують концертним організаціям міста не сприяти гастролям представників шоу -бізнесу, які публічно підтримали агресію проти України.

Джерело: УНІАН

Читайте також: