fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Геращенко: “Не віддамо ворогові ні п’яді”

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів журналістам про те, чому сили антитерористичної операції залишаються на своїх позиціях на сході України, якщо в регіоні в даний момент оголошено перемир’я.

«Сенс такий, що схід України – це наша земля. Згідно з мінськими домовленостям, наші війська повинні стояти на тих позиціях, на яких вони були до моменту перемир’я. В свою чергу противник намагається нас вибити з цих позицій. Відступати нам ніяк не можна. Інакше за такою логікою ми можемо відступити до Львова або Чопа», – прокоментував ситуацію Антон Геращенко в інтерв’ю виданню «Новая газета».

На запитання від журналіста про те, чи не думає радник міністра, що краще б було залишити донецький аеропорт і відступити, Геращенко відповів : «Не можна віддавати ворогові ні п’яді».

«Аеропорт зручний в плані оборони, адже на його території багато залізобетонних конструкцій, які дозволяють ховатися від обстрілів. Крім цього там є підземні ходи. І люди там розуміють, за що вони борються. Наш президент команди йти не давав, а значить, ми там будемо», – додав він.

 

Читайте також: