fbpx
Політика

МЗС Польщі заговорив про посилення санкцій проти РФ

Санкції проти Російської Федерації можуть бути знову посилені, якщо політика російського керівництва в Україні не зміниться. З такою заявою виступив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, слова якого наводять польські засоби масової інформації.

Порушення мирного режиму на сході України, за словами польського міністра, спричинило за собою поновлення дипломатичного тиску на Москву. Після порушення режиму перемир’я західні держави знову почали звинувачувати Російську Федерацію в наданні військової підтримки сепаратистам, а Кремль у свою чергу знову заперечує ці твердження.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Якщо Росія не змінить свою політику щодо України, то санкції будуть посилені. Це значить, що вони дадуть про себе знати ще більше, ніж раніше», – розповів польським журналістам Гжегож Схетина.

«Усі європейські країни разом з Австралією, США і Канадою кажуть «ні» такій політиці», – додав глава польського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що Схетина був призначений керівником польського відомства у вересні.

Читайте також: