fbpx
Міжнародна економіка

У Путіна нестачу грошей для армії

Обсяг бюджетних коштів для нової Державної програми озброєнь Російської Федерації повинен бути переглянутий з урахуванням останніх прогнозів щодо зростання економіки і доходів бюджету РФ. Таку думку висловив міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов під час свого виступу в Раді Федерації.
 
За словами Антона Силуанова, в Мінфіні РФ вирішили перенести витрати за державними оборонним замовленням на 2018 рік.
 
«В даний момент готуватиметься нова програма озброєнь для РФ, в рамках нової програми ми хочемо вже переглянути той обсяг ресурсів, який буде витрачатися з держбюджету, з тим, щоб він став більш реалістичним. Коли ми приймали програму озброєнь, то у нас були зовсім інші прогнози щодо доходів бюджету і щодо економіки», – сказав міністр фінансів.
 
Як запевняє глава Мінфіну, зараз РФ попросту не може собі дозволити колишню Державну програму озброєнь.
 
«Ми будемо разом з Міністерством оборони відпрацьовувати це питання, визначати витрати, які наш держбюджет може профінансувати», – додав Антон Силуанов.
 
Раніше британське видання The Guardian відзначало, що в Кремлі склали такий бюджет на наступні два роки, який буде неможливо виконати. В свою чергу, Антон Силуанов заявляв, що геополітичні зміни і падіння ціни на нафту коштували бюджету Російської Федерації 4 % ВВП.
 
Як відомо, в жовтні в Росії стартував осінній призов до армії. Зокрема, президент РФ постановив здійснити з 1 жовтня до 31 грудня 2014 рокупризов на військову службу громадян Російської Федерації у віці від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі і підлягають призову відповідно до Федерального закону від 28 березня 1998 № 53 – ФЗ «Про військовий обов’язок і військову службу», в кількості 154 100 осіб.

Читайте також: