fbpx
Політика

«Яценюк вже показав, що вміє ламати корупційні схеми», – Чорновол

Кандидат в народні депутати України від партії «Народний фронт» Тетяна Чорновол розповіла про прийдешні парламентські вибори, призначені на 26 жовтня. За її словами, фактично вибори в Раду представляють собою вибори нового глави уряду. Слова Тетяни Чорновол передає прес – служба «"Народного фронту».

«Зараз фактично проходять вибори нового прем’єр – міністра. Або обрати Арсенія Яценюка, який вже всім показав, що вміє ламати корупційні схеми, або, в іншому випадку, повернути колишні корупційні схеми від "Росукренерго", які зараз заходять в українську владу в дуже великій кількості політичних сил», – заявила Тетяна Чорновол.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Як відзначає колишня журналістка, на сьогоднішній день боротьба з корупцією в Україні йде «досить успішно». За словами Тетяни Чорновол, працюючи на посаді урядового уповноваженого по боротьбі з корупцією, вона ініціювала розробку антикорупційного закону. Тим не менше, раніше у Верховній Раді України не набралося достатньо голосів навіть для того, щоб внести такий документ на розгляд.

Після цього Тетяна Чорновол пояснила, що такий стан речей у Верховній Раді обумовлено тим, що «в нинішньому парламенті засідає велика кількість корупціонерів, що легалізували корупцію через закони». За її словами, багато народних депутатів не були зацікавлені в прийнятті антикорупційного законопроекту.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України в першому читанні прийняла Антикорупційну стратегію уряду, яка розрахована до 2017 року. У проекті Антикорупційної стратегії уряду передбачається впровадження ефективних антикорупційних програм в центральних органах виконавчої влади та державних підприємствах.

Читайте також: