fbpx
Міжнародна економіка

Радник Путіна стривожений відтоком капіталу з РФ

Керівництво Російської Федерації почало думати про те, яким чином можна зупинити вивезення грошей із країни. Як повідомляє «Новий регіон», з такою заявою виступив радник Володимира Путіна Сергій Глазьєв. За його словами, вплив економічних санкцій, а також інвестиційний клімат, що поступово погіршується  призводять до того, що з Російської Федерації почали масово виводити капітали.

«Ніхто нам не заборонить ввести обмеження на вивезення капіталу з Російської Федерації, якщо ми побачимо витік капіталу в нелегальних формах з порушеннями при сплаті податків. Ми також можемо наслідувати приклад багатьох держав, які ввели податок на вивіз капіталу. Це робиться для того, щоб створити необхідний бар’єр у процесах перетоку капіталів за кордон. Це може убезпечити нашу фінансову систему від валютних спекуляцій», – вважає радник російського президента Сергій Глазьєв.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За словами радника Володимира Путіна, відтік капіталу на сьогоднішній день «зашкалює за всі мислимі межі».

«У зв’язку з цим не виключено, що найближчим часом ми посилимо банківський контроль і будемо вживати інших заходів, які суттєво ускладнять вивезення коштів за кордон», – додав він.

 

Читайте також: