fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Операцією під Іловайськом керував Муженко, – заступник міністра внутрішніх справ

  Представники МВС та Національної гвардії України не брали участі в розробці плану операції під Іловайськом, заявляє заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

 "Загальне керівництво здійснював генерал Муженко (начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко – ред. ). Від МВС та Національної гвардії ніхто не брав участі в розробці наступальної операції під Іловайськом", – підкреслив він на засіданні тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагедії під Іловайськом в понеділок.

 За словами заступника міністра, українські військовослужбовці повинні були входити в Іловайськ в наступному порядку: підрозділи Міноборони, за ними підрозділи МВС і добровольчі батальйони, які повинні були зачищати місто і охороняти порядок в ньому.

 Відповідаючи на уточнююче запитання, С.Яровий сказав, що в ході операції така черговість була дотримана. Також, за його словами, у підрозділів МВС для виконання їх завдань і функцій була достатня кількість озброєння.

 Заступник міністра МВС відзначив, що остаточні дані про кількість загиблих досі уточнюються.

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс – Україна", на засіданні ТСК присутній командувач військами сектора "Б" і оперативним командуванням "Південь" генерал – лейтенант Руслан Хомчак, який заявив, що готовий розповісти про події під Іловайськом членам комісії, однак не публічно. Після нетривалих дебатів члени ТСК прийняли рішення продовжити засідання в закритому режимі.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: