fbpx
Окупація Криму

Україна не зможе відобразити атаку РФ з Криму, – Джемільов

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемільов розповів про боєздатність української армії. Як вважає Мустафа Джемільов, на сьогоднішній день українська армія не готова відбити можливу військову агресію Російської Федерації з окупованого Криму. Таку думку Мустафа Джемільов висловив під час сьогоднішнього брифінгу, передає агентство «Українські новини».

«Я думаю, що з кожним днем ситуація в плані зміцнення нашої обороноздатності буде поліпшуватися, але ми зараз недостатньо сильні, щоб протистояти можливій агресії Росії з південної сторони», – заявив Мустафа Джемільов.

Як відзначає Джемільов, на даний момент в включеному Росією Криму зосереджено понад 40 тисяч російських військовослужбовців. Крім того, на півострові знаходиться багато новітньої військової техніки.

Додамо, що раніше в Раді національної безпеки і оборони заявляли про висунення 4 тисяч російських військовослужбовців в сторону адміністративного кордону з Херсонською областю.

На брифінгу Джемільов також сказав, що черговий з’їзд курултаю кримськотатарського народу може бути проведений в Стамбулі.

Про можливе вторгнення з Криму розповіли і в РНБО. За словами Лисенка, Україна готова до російського вторгнення з півострова.

Читайте також: