fbpx
Окупація Криму

“Ми не для того йшли в Росію”: севастопольці обурені маленькою заробітною платою в окупованому Криму

До громадської приймальні голови політичної партії «Єдина Росія» Дмитра Медведєва на площі Лазарєва в Севастополі вийшли з протестом співробітники місцевого портового флоту. Про це повідомляють в понеділок 6 жовтня 2014 року, українські ЗМІ.

До скасування рейсів і страйку пасажирських катерів справа поки не дійшла, але ця перспектива не виключена.

Згідно словами матроса Віктора Оліфірова, який 40 років пропрацював в портовому флоті, співробітники підприємства «в шоці від того, якою маленькою стала заробітна плата». «В Україні наша зарплата становила 8-10 тисяч гривень на місяць. Зараз аванс дві тисячі рублів і ще дві тисячі рублів получка, – зазначив моряк. – Ми не для того йшли в Російську Федерацію!».

А також боцмани, матроси і капітани пасажирських суден стурбовані тим, що керівництво обіцяло більше не видавати співробітникам спеціальний одяг та харчування під час несення вахт. Працівники буксирів, які також належать до портового флоту, скаржаться на відсутність ремонтних робіт на пароплавах. І вже всі співробітники як буксирів, так і катерів, незадоволені тим, що велика кількість військових пенсіонерів займають керівні посади підприємства. Мовляв, отримуючи високу пенсію, їх не турбує матеріальне благополуччя порту.

Читайте також: