fbpx
Новини світу

Одеська вчителька, надивившись російських новин, почала залякувати українських школярів

В Одесі сьогодні, 6 жовтня, звільнена шкільна вчителька, яка під час класної години лякала дітей «звірствами» українських військових у зоні АТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес – конференції повідомила 1 -й заступник департаменту науки і освіти Одеської міської ради Вікторія Іщенко.

Звільненню передував виступ 63-річної вчительки історії школи №40 (Суворовський район Одеси) Євгенії Балакарієвої перед 9 – класниками. Зокрема, педагог переказувала учням зміст брехливих сюжетів, трансльованих по російському ТБ. Вчителька, наприклад, переконувала школярів у тому, що «українські військові садять малюків на кіл", вживала слова «бандерівці», «укропи» тощо. Одна з учениць записала цю промову на диктофон і виклала в Інтернет.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Як зазначила Іщенко, в департаменті стало відомо про даний запис, і сьогодні Балакарієву викликали до відділу освіти Суворовської райадміністрації. Педагог звільнена «за згодою сторін».

«У статті 56-й закону про освіту написано, які обов’язки педагогічних працівників. Серед інших обов’язків, працівник повинен настановою, особистим прикладом виховувати патріотизм, виховувати почуття поваги, в тому числі і до державного устрою і соціального устрою України. В даному випадку ми бачимо, що вчитель такими своїми переказами незрозуміло чого, порушила якраз цю статтю закону», – сказала Іщенко.

За даними радника голови Одеської обласної державної адміністрації Зої Казанжи, звільнений педагог працювала в школі №40 з 2000 року, і у неї немає вищої освіти.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

«Пряме порушення Закону «Про загальну середню освіту». Брала її на роботу та ж директор, яка працює і зараз. Директор не могла не знати, що вчителька не мала і не має вищої освіти. Більш того, вона вчилася з 1971 року по 1975 -й у Всесоюзному юридичному заочному інституті ( Оренбурзький факультет), і аж ніяк не в педагогічному», – зазначила Казанжи.

В даний час в вищеназваної школі проходить перевірка.

Джерело: УНІАН

Читайте також: