fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ахметов відправить на Донбас 500 000 продуктових наборів

З Дніпропетровська до Маріуполя в неділю, 5 жовтня, вирушила чергова партія гуманітарної допомоги в рамках «гуманітарного рейсу Ріната Ахметова». Про гуманітарну допомогу для сходу України повідомили в штабі «Допоможемо», що діє при фонді Ріната Ахметова.

Очікується, що наступна колона машин з гуманітарним вантажем буде відправлена ​​вже в понеділок, 6 жовтня. Протягом двох днів на схід України доставлять 82 000 продуктових, 9 тисяч гігієнічних і 4,5 тисячі дитячих наборів. В цілому до кінця жовтня гуманітарний штаб Ахметова планує доставити на Донбас 500 000 продуктових наборів, покривши потреби в продуктах для 1 мільйона осіб.

Як наголошується в повідомленні гуманітарного штабу, після розфасовки гуманітарних наборів в Маріуполі, в кінці наступного тижня «допомога Ахметова» відправиться в зону АТО, – в Донецьк, а також в Амвросіївку і Жданівку.

«Останні два міста вперше з’явилися в маршрутах нашого штабу – раніше не було можливості доставляти допомогу в ці міста, хоча населення зазнавало серйозної необхідності в гуманітарній допомозі», – пояснили в штабі.

Раніше повідомлялося, що з Німеччини в Україну прибудуть 100 вантажівок гуманітарного вантажу.

Читайте також: