fbpx
Новини світу

Влада Гонконгу висунула мітингувальникам ультиматум

Влада міста Гонконгу висунула учасникам мітингів ультиматум. Зокрема, влада Гонконгу загрожує, що якщо демонстранти не залишать вулиці міста до ранку понеділка, то поліція отримає право «вжити необхідних заходів». Про ультиматум розповів Лян Чженьін, глава регіональної адміністрації Гонконгу.

«Ймовірно, ця ситуація може вийти з- під контролю і мати серйозні наслідки для безпеки та громадського порядку», – міркує Лян Чженьін.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Варто відзначити, що влада Гонконгу пояснила свою вимогу до демонстрантів «необхідністю відновити роботу адміністративних органів». Крім того, чиновники хочуть створити всі умови для того, щоб «діти могли спокійно ходити до школи».

Як відомо, ніч з суботи на неділю в Гонконзі пройшла спокійно, сутичок між поліцією та активістами не було. Раніше в Гонконзі склалася напружена ситуація, так як очікувалося, що правоохоронці перейдуть в наступ і спробують витіснити мітингувальників з центральних вулиць міста.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше повідомлялося, що в Гонконзі затримали 19 китайських «тітушок».

Читайте також: