fbpx
Суспільство

У Дніпропетровську на місці пам’ятника Леніну поставили мишоловку

У Дніпропетровську на центральній площі Героїв Майдану, на тому місці, де раніше стояв пам’ятник Леніну, з’явилася мишоловка розміром з людину. До мишоловці прокладена червона доріжка, передає агентство «Радіо Свобода».

Автором такого арт – об’єкта виступив житель Дніпропетровська Данило Галкін. Організатори даної акції – молоді люди, що представляють об’єднання «Культура медійна», засновники цілого ряду художніх проектів у місті Дніпропетровську.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

Як розповіли самі організатори, таким художнім об’єктом вони намагалися змусити громадян замислитися над проблемою маніпуляцій людською свідомістю, яка особливо актуальна в передвиборчий період. Відзначимо, що кожен бажаючий може пройти по «червоній доріжці слави» і опинитися в мишоловці.

Автори арт – об’єкта пояснили, що незвичайний об’єкт в центрі Дніпропетровська повинен допомогти жителям почати переосмислювати звичні місця міського простору.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

Варто відзначити, що раніше пам’ятник Леніну в Запоріжжі одягнули у вишиванку. Ініціатором акції став громадський діяч і журналіст Юрій Гудименко.

Читайте також: