fbpx
Політика

“Нам поки не вистачає газу більше ніж на місяць опалювального сезону”, – Арсеній Яценюк

Для проведення опалювального сезону в газові сховища України необхідно закачати ще п’ять мільярдів кубометрів природного газу. Як передають в суботу, 4 жовтня 2014 року, українські ЗМІ, про це в ефірі «Першого Національного телеканалу» заявив глава уряду України Арсеній Яценюк.

«Ми накопичили в сховищах 17 мільярдів кубометрів природного газу – було 5, накопичили 12. Позавчора погасили 1 600 000 000 доларів заборгованості НАК «Нафтогаз України», яка була давно. Але не вистачає ще 5 мільярдів кубометрів газу для того, щоб нормально пройти опалювальний сезон. 5 000 000 000 – це більше одного місяця опалювального сезону», – заявив прем’єр – міністр.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Арсеній Яценюк додав, що він сподівається на домовленості на тристоронні переговори між Євросоюзом, Україною і Росією по газу.

«Перше, ми ведемо тристоронні переговори ЄС – Україна – Росія. Підписати тимчасовий контракт до 31 березня 2015 на поставку газу. Тимчасовий тому, що ми можемо отримати рішення арбітражного суду, який може дати справедливу ціну на природний газ. Друге, якщо не вдасться, ми подали окремий позов про «забезпечення позову». Суд протягом одного місяця, якщо не дійде до домовленості в тристоронньому форматі, сам прийме рішення, яку давати ціну», – додав прем’єр.

Читайте також: