fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. У Севастополі проводять «антитерористичні навчання»

В окупованому місті Севастополі стартувало всеросійське штабне тренування «Організація виконання заходів з цивільної оборони при виникненні великомасштабних надзвичайних ситуацій». Про навчання в окупованому місті повідомили в прес – службі ГУ МНС в Севастополі.

Згідно з легендою навчань, вранці в суботу від чергового комунального підприємства «Севміськводоканал» надійшла інформація про те, що на дамбі Чорноріченського водосховища в результаті терористичних дій утворилася тріщина. У зв’язку з цим виникла загроза виникнення надзвичайної ситуації. Йдеться про затоплення ряду населених пунктів Балаклавського району міста Севастополя.

Крім того, зараз в Севастополі йде розгортання цілого ряду навчальних точок в рамках всеросійського навчального тренування. За наявними даними, від головного управління міністерства надзвичайних зв’язків РФ по місту Севастополю в навчаннях задіяли 45 осіб особового складу, один плавальний засіб і 11 одиниць техніки.

Як відомо, 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя пройшов нелегітимний референдум про статус півострова. Вже 18 березня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав угоду про приєднання АР Крим і міста Севастополя до Росії. В свою чергу, Україна і світове співтовариство, включаючи Євросоюз і США, звинуватили РФ в окупації Криму.

Варто відзначити, що раніше у Львівській області завершилися українсько – американські тактичні навчання Rapid Trident – 2014. Українсько – американські навчання «Репід Трайдент – 2014 » проходили 15-26 вересня у Львівській області на військовому полігоні Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон). Під час практичних занять використовувалося майже 700 одиниць зброї і більше 150 військових автомобілів і бойових машин.

Читайте також: