fbpx
Міжнародна економіка

«Газпром» скоротив поставки газу до Румунії, – департамент енергетики

Російський концерн «Газпром» вирішив скоротити на 13 % поставки блакитного палива до Румунії. Про скорочення поставок російського палива повідомили в Департаменті енергетики Румунії.

«Поставки російського газу до Румунії скоротили на 13 % порівняно із запланованими обсягами. Щоденні обсяги поставок газу в Румунію складають сьогодні не більше 200 тисяч кубометрів палива», – сказано в прес – комюніке Департаменту енергетики Румунії.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Також повідомляється, що щоденні обсяги видобутку власного природного газу в Румунії становлять приблизно 31 мільйон кубометрів. За наявними даними, такі обсяги видобутку на 9 мільйонів кубометрів перевищують обсяги споживання блакитного палива в день.

Свої коментарі з даного питання висловив і румунський міністр енергетики Резван Ніколеску. За його словами, в Румунії вже звикли до такої поведінки з боку «Газпрому». Крім того, міністр запевняє румунських споживачів, що на даний момент у країни є достатня кількість палива для забезпечення споживачів в зимовий період.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Резван Ніколеску повідомив, що щодня в газосховища Румунії надходить до 9 мільйонів кубометрів газу.

Раніше повідомлялося, що РФ скоротила експорт газу на 35 %.

Читайте також: