fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Правозахисник: “На сході України воюють цілі гарнізони чеченців”

Чеченські військові частини практично спорожніли, так як на схід України вирушили воювати цілі гарнізони чеченських солдатів. Таку заяву в інтерв’ю телеканалу «Дощ» зробив глава правозахисної організації «Меморіал» Олександр Черкасов.

«Всім відомо, що в даний момент відбувається на сході України, тому зручно називати чеченцями всіх кавказців, які воюють там. Хоча там воюють, наприклад, осетини. Але є слово «чеченці», яке знайоме всім, і є слово «схід», батальйон «Схід», в якому служать чеченці. Ну, вибачте, це той батальйон «Схід», який в 2008 році показав себе в Південній Осетії. Тоді він діяв в авангарді російських колон», – прокоментував ситуацію Олександр Черкасов.

За словами юриста, коли російська влада почала вербувати добровольців в Чечні, то бійці «Востока», маючи «старі зв’язки», вирушили на схід України.

«Очевидно і те, що серед загиблих в боях за аеропорт в Донецьку наприкінці травня цього року були й чеченці. Якраз тоді 28 і 29 травня убиті почали надходити в Чечню. Тоді ж їх і почали ховати», – заявив керівник правозахисного центру.

 

Читайте також: