Гелетей має намір таємно розслідувати події під Іловайськом

Міністр оборони України Валерій Гелетей наполягає на тому, щоб тимчасова парламентська комісія заслуховувала всі доповіді щодо Іловайського котла в закритому режимі, пояснюючи це тим, що більша частина інформації з цього питання є таємницею.

"Всі ті речі, які у нас знаходяться в папках, повинне обговорювати вузьке коло людей. Інакше Путін буде радіти, коли дізнається, чому його війська зупинили під Іловайськом і він не дійшов, скажімо там, до Харкова чи Дніпропетровська", – заявив Валерій Гелетей.

У свою чергу, голова комісії А. Сенченко звинуватив Гелетея в спробах блокувати роботу комісії, бо Гелетей так і не відповів на питання, чому Міноборони на запит ТСК поставило гриф "секретно" на списки загиблих під Іловайськом.

Related Post

Гелетей з цього приводу сказав лише наступне: "Все, що стосується Іловайська, ви не почуєте зараз, а почуєте у відповідному форматі".

Нагадаємо, наприкінці серпня добровольчі батальйони під Іловайськом потрапили в оточення. Бійці неодноразово просили у командування підкріплення, проте, за словами військових, допомога так і не надійшла. У зв’язку з цим українські військовослужбовці зазнали значних втрат, але офіційних даних про кількість загиблих і взятих в полон досі нема.

Leave a Comment