Віталій Кличко закликав ООН і ОБСЄ терміново ввести в Крим миротворців

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко закликав Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі терміново ввести на територію кримського півострова миротворців і спостерігачів, щоб не допустити гуманітарної катастрофи. Про це повідомила прес-служба політичної сили в суботу, 22 березня 2014 року.

 «Нагальним завданням миротворців і спостерігачів є створення гуманітарного коридору для виведення з півострова Крим українських військовослужбовців, їх сімей і всіх, хто змушений покинути даний регіон. Міжнародні миротворці і спостерігачі могли б використовувати для своєї діяльності військові об’єкти збройних сил України», – повідомив Віталій Кличко.

Related Post

 Лідер фракції УДАР також додав, що місія миротворців і спостерігачів також повинна не допустити етнічні чистки та порушення прав кримських татар, українського та інших народів на кримському півострові і залишитися в Криму до повної демілітаризації даної території.

 «Дії Російської Федерації, яка блокує наших військовослужбовців, яка штурмує українські військові об’єкти, яка вдалася до незаконної анексії території України, недопустимі. Тому ми звертаємося до держав-гарантів безпеки України за Будапештським протоколом, до всього міжнародного співтовариства із закликом відновити дію міжнародного права і змусити Російську Федерацію вивести своїх військовослужбовців», – зазначив український політик.

 Нагадаємо, як повідомлялося раніше, лідер фракції УДАР Віталій Кличко під час свого виступу на Брюссельському форумі зазначив, що Сполучені Штати Америки і Європейський Союз повинні застосовувати санкції не тільки до деяких представників режиму Володимира Путіна, а й економічно ізолювати Російську Федерацію.

Leave a Comment