fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Гелетей має намір таємно розслідувати події під Іловайськом

Міністр оборони України Валерій Гелетей наполягає на тому, щоб тимчасова парламентська комісія заслуховувала всі доповіді щодо Іловайського котла в закритому режимі, пояснюючи це тим, що більша частина інформації з цього питання є таємницею.

"Всі ті речі, які у нас знаходяться в папках, повинне обговорювати вузьке коло людей. Інакше Путін буде радіти, коли дізнається, чому його війська зупинили під Іловайськом і він не дійшов, скажімо там, до Харкова чи Дніпропетровська", – заявив Валерій Гелетей.

У свою чергу, голова комісії А. Сенченко звинуватив Гелетея в спробах блокувати роботу комісії, бо Гелетей так і не відповів на питання, чому Міноборони на запит ТСК поставило гриф "секретно" на списки загиблих під Іловайськом.

Гелетей з цього приводу сказав лише наступне: "Все, що стосується Іловайська, ви не почуєте зараз, а почуєте у відповідному форматі".

Нагадаємо, наприкінці серпня добровольчі батальйони під Іловайськом потрапили в оточення. Бійці неодноразово просили у командування підкріплення, проте, за словами військових, допомога так і не надійшла. У зв’язку з цим українські військовослужбовці зазнали значних втрат, але офіційних даних про кількість загиблих і взятих в полон досі нема.

Читайте також: