fbpx
Окупація Криму

До Криму не пускають українські товари через «забиті ринки»

Россільгоспнагляд не дозволив провезти до окупованого Криму з материкової частини України свинину і приблизно 2 тисячі тонн іншої продукції. Таку інформацію оприлюднила прес – служба відомства.

На пункті пропуску в місті Армянську інспектори Россільгоспнагляду не пропустили машину, яка везла до Криму 1,36 тонни м’яса свинини компанії «Прайм Лоджистік» зі Скадовська. М’ясо призначалося компанії «Крим м’ясо», яка розташована в Сімферополі.

«Перша спроба ввезти до Криму вантаж української свинини була зафіксована в першій половині дня, коли було виявлено відсутність супровідних документів на партію свинини. Транспорт з свининою не був допущений до провезення», – сказали в Россільгоспнагляді.

Варто відзначити, що під забороною Россільгоспнагляду опинилися тисячі тонн овочів і фруктів. Представники Россільгоспнагляду вказують на те, що «за короткий строк кримські ринки виявилися вкрай насичені овочами та фруктами». У відомстві скаржаться, що така ситуація призвела до падіння цін на продукцію кримських сільгосптоваровиробників.

Раніше повідомлялося, що втрату ринку Митного союзу українські птахівники компенсували збільшенням продажів в інші країни.

Читайте також: