fbpx
Політика

В Європі знайшли зачіпки, згідно з якими можна відібрати у РФ Калінінградську область

В Європі оголосили про те, що існують юридичні зачіпки, згідно з якими можна відібрати у Російської Федерації Калінінградську область, яка була передана СРСР на тимчасове користування. Як повідомляє «Новий регіон», з такою заявою в ефірі литовського телеканалу виступив аналітик Центру дослідження Східної Європи Лаурінас Кащюнас.

За його словами, відповідно до умов Потсдамського договору частина Східної Пруссії (Калінінградська область) передавалась Радянському Союзу тільки на термін 50 років. Цей термін закінчився ще в 1996 році. Якби була політична воля, то учасники конференції – Великобританія і США – могли б торкнутися цього питання.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім цього, аналітик упевнений, що розвиток подій саме за таким сценарієм є малоймовірним.

«Швидше, все вже про це забули, як забули і про Будапештський меморандум», – висловив свою точку зору литовський експерт.

Підтримав Кащюнаса і інший місцевий експерт – Томас Янелюнас.

«Політичної підстави на сьогоднішній день немає, так як жодна країна на цю область не претендує. Усередині цієї області також ознак сепаратизму не помічено, а Росія, швидше за все, і не дозволить, щоб вони там виявилися», – додав Янелюнас.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 

Читайте також: