fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи не налаштовані на виконання мирних домовленостей – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, ситуація в зоні АТО не дозволяє припускати, що противник налаштований на виконання мирних домовленостей.

 За його словами, важка техніка і артилерія, яку терористи раніше відвели на певних ділянках, були попросту перекинуті в інші зони, зокрема в район Донецька і Авдіївки.

 Також він зазначив, що у зв’язку з наміром Росії ввести в Україну черговий «гуманітарний вантаж», очікується зростання інтенсивності обстрілів позицій українських військ.

 «Раніше градація обстрілів виглядала наступним чином: Конвой 12.09: в день входу в Україну – 35 обстрілів, через день (час доставки боєприпасів, які прибули з конвоєм, до позицій бойовиків ) – 63 обстріли. Конвой 20.09: в день входу в Україну – 29 обстрілів, через день – 70 обстрілів», – написав він у Facebook.

 Звернув Дмитро Тимчук увагу і на те, що терористи затягують переговорний процес з обміну полоненими. Особливо це проявляється під час переговорів про передачу українській стороні захоплених бойовиками військовослужбовців в офіцерському званні.

 «Задеклароване терористами створення «об’єднаних збройних сил Новоросії» на практиці не спостерігається. В результаті «дружнього вогню» з боку бойовиків в Донецькій області зафіксовано знищення російської станції перешкод Р – 330Ж "Житель" разом з екіпажем з військовослужбовців РФ, ще одна російська станція РЕБ пошкоджена в результаті обстрілу», – додав він.

Читайте також: