fbpx
Політика

США виділяє 25 мільйонів на потреби української армії

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама оголосив про виділення Україні 25 мільйонів доларів допомоги. Про виділення фінансової підтримки йдеться в меморандумі американського президента про допомогу Україні. Про це сьогодні, 25 вересня, повідомляють у прес – службі Білого дому.

Повідомляється, що 5 мільйонів доларів будуть спрямовані на навчання українських військовослужбовців, а також на забезпечення безпосередньої військової допомоги уряду України в умовах поточної кризи.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім цього, згідно з розпорядженням американського президента, 20 мільйонів доларів підуть на закупівлю нелетального озброєння, яке було вироблено в Сполучених Штатах Америки.

Як повідомлялося раніше, американська влада підготувала Україны конкретний пакет фінансової та військово – технічної допомоги. У Білому домі заявили, що Україні буде виділено додатково 53 мільйони доларів допомоги. На підтримку сфери безпеки з цієї суми підуть 46 мільйонів, а 7 мільйонів – отримають гуманітарні організації, які надають допомогу людям, постраждалим на сході України.

Читайте також: