У «Свободі» пропонують скоротити кількість правоохоронців в Україні

Народний депутат України від фракції «Свобода» Юрій Сиротюк вважає, що чисельність правоохоронних органів в Україні слід скоротити, а зекономлені кошти направити на потреби армії.

 За його словами, при правлінні Януковича число міліціонерів в країні було доведено до абсурду. Зокрема, на 100 тисяч населення припадало 800 міліціонерів, що в чотири рази перевищує рекомендації ООН. Як зазначив Юрій Сиротюк, це є свідченням того, наскільки колишній режим боявся власного народу.

 При цьому він звернув увагу на те, що невиправдано великий штат міліціонерів також вимагав і величезних коштів з держбюджету.

 «Фінансування міліції набагато перевищувало фінансування Збройних сил України. Це призвело до того, що армія була фактично розвалена, адже і ті кошти, які на неї виділялися, нещадно розкрадалися», – розповів депутат.

 Юрій Сиротюк переконаний, що якби на Збройні сили виділяли стільки ж коштів, скільки і на міліцію, то зараз би, в умовах війни, не було б необхідності створювати армію з нуля.

Related Post

 «Українське військо має фінансуватися на рівні не менше 5 % від ВВП, тоді як торік ця цифра складала менше одного відсотка», – сказав він.

 Також Юрій Сиротюк виступає за те, щоб Збройні сили України будувалися за швейцарським зразком.

 «У Швейцарії регулярна армія становить близько 20 тисяч бійців. Однак в будь-який момент держава може призвати до лав збройних сил приблизно 2 мільйони резервістів, кожен з яких регулярно проходить вишкіл, має вдома будь-яку зброю і вміє з нею поводитися. Така армія здатна протистояти будь-якій зовнішній агресії», – зазначив депутат.

  За матеріалами: РБК – Україна

Leave a Comment