fbpx
Політика

У «Свободі» пропонують скоротити кількість правоохоронців в Україні

Народний депутат України від фракції «Свобода» Юрій Сиротюк вважає, що чисельність правоохоронних органів в Україні слід скоротити, а зекономлені кошти направити на потреби армії.

 За його словами, при правлінні Януковича число міліціонерів в країні було доведено до абсурду. Зокрема, на 100 тисяч населення припадало 800 міліціонерів, що в чотири рази перевищує рекомендації ООН. Як зазначив Юрій Сиротюк, це є свідченням того, наскільки колишній режим боявся власного народу.

 При цьому він звернув увагу на те, що невиправдано великий штат міліціонерів також вимагав і величезних коштів з держбюджету.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Фінансування міліції набагато перевищувало фінансування Збройних сил України. Це призвело до того, що армія була фактично розвалена, адже і ті кошти, які на неї виділялися, нещадно розкрадалися», – розповів депутат.

 Юрій Сиротюк переконаний, що якби на Збройні сили виділяли стільки ж коштів, скільки і на міліцію, то зараз би, в умовах війни, не було б необхідності створювати армію з нуля.

 «Українське військо має фінансуватися на рівні не менше 5 % від ВВП, тоді як торік ця цифра складала менше одного відсотка», – сказав він.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Також Юрій Сиротюк виступає за те, щоб Збройні сили України будувалися за швейцарським зразком.

 «У Швейцарії регулярна армія становить близько 20 тисяч бійців. Однак в будь-який момент держава може призвати до лав збройних сил приблизно 2 мільйони резервістів, кожен з яких регулярно проходить вишкіл, має вдома будь-яку зброю і вміє з нею поводитися. Така армія здатна протистояти будь-якій зовнішній агресії», – зазначив депутат.

  За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: