fbpx
Політика

РФ не надає інформації про поранених українців – генконсул України в Ростовській області

Російська сторона останнім часом не передавала українському консульству в Ростові-на-Дону інформацію про те, скільки саме українських військовослужбовців знаходиться на лікуванні в медичних установах Ростовської області. Таку заяву вчора, 22 вересня, в ефірі програми «Свобода слова» зробив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко.

За словами представника української держави, ще минулого місяця російська сторона постійно інформувала Україну про те, скільки саме солдат знаходяться в лікарнях Ростовської області.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Завдяки такій інформації в Україну вдалося повернути близько 30 поранених українських бійців. Однак з вересня місяця з державних структур не надходить жодної офіційної інформації про те, чи присутні поранені українські силовики в медичних установах Ростовської області», – прокоментував ситуацію Віталій Москаленко.

Також генеральний консул додав, що до цього питання в Росії раніше ставилися більш конструктивно, проте в даний момент інформація є геть закритою.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 

Читайте також: