fbpx
Економіка

Продаж валюти в одні руки обмежили до 3 тисяч гривень на добу – постанова НБУ

В національному банку України вирішили обмежити продаж валюти в одні руки. Таке рішення в НБУ прийняли, враховуючи посилення напруги в готівковому сегменті валютного ринку. Про це повідомляється на офіційній сторінці Нацбанку в соціальній мережі Facebook.

Даною постановою передбачено зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3000 українських гривень. Зазначене обмеження НБУ не поширюється на випадки купівлі фізичними особами – резидентами готівкової іноземної валюти для погашення зобов’язань в іноземній валюті за кредитними угодами, укладеними з уповноваженими банками.

Крім того, постанова НБУ передбачає введення додаткових антикризових заходів у сфері здійснення різних валютних операцій ( імпорту без ввезення товару на територію України, перерахування резидентами за межі країни коштів в іноземній валюті з метою викупу корпоративних прав у нерезидентів, здійснення операцій на підставі індивідуальних ліцензій Національного банку і т.д.).

Варто відзначити, що зазначені заходи мають виключно тимчасовий характер і будуть скасовані відразу ж після мінімізації відповідних негативних факторів на українському валютному ринку.

Як відомо, сьогодні НБУ оприлюднив постанову про зменшення розміру обов’язкового продажу валюти банками.

Певні постановою норми вступають в законну силу з 23 вересня 2014 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні готівкові розрахунки хочуть обмежити 18 тисячами гривень. З такою пропозицією виступили в Кабінеті міністрів. У своїй постанові НБУ передбачає зменшення розміру обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті з колишніх 100 % до 75 %.

Читайте також: