fbpx
Політика

«Ми зобов’язані зробити все для того, щоб відновити мир в Україні», – Турчинов

Нинішняі влада повинна зробити все можливе для відновлення миру в Україні. Таку думку висловив спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов в неділю. Як відомо 21 вересня визнано ООН Міжнародним днем миру. Слова Олександра Турчинова передає прес – служба Верховної Ради України.

«Si vis pacem, para bellum – "Хочеш миру, готуйся до війни", – каже латинський вислів, який був написаний більше двох тисяч років тому. Звичайно, готуватися до війни можна, але хто з людей свідомо хоче війни?», – міркує голова українського парламенту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Олександр Турчинов констатував, що Україна опинилася в стані воєнних дій. Як пояснив політик, нинішню війну проти України веде жорстокий і сильний агресор.

«Весь цинізм цієї ситуації полягає в тому, що керівництво Російської Федерації не визнає перед своїм народом і світом того, що її солдати воюють на території України, що вони гинуть або потрапляють в полон», – підкреслив Олександр Турчинов.

Після цього Олександр Турчинов сказав, що людське життя є найбільшою цінністю в світі. Спікер парламенту підкреслив, що зараз на полях бою і на вулицях міст, які обстрілюють терористи і російські війська, гинуть не просто люди. За словами Турчинова, разом з такими людьми «гине цілий всесвіт».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У такій ситуації українська влада зобов’язана зробити все можливе для того, щоб захистити свою країну, а також відновити мир у всій Україні.

Варто відзначити, що раніше Олександр Турчинов звинуватив у державній зраді депутатів з групи «За мир і стабільність».

«Такий вояж є неповагою до власної країни і зрадницької позицією», – пояснив спікер.

Читайте також: