fbpx
Політика

Ходорковський готовий стати президентом Росії

Колишній глава компанії ЮКОС Михайло Ходорковський розповів про свої плани на майбутнє. Як заявив відомий бізнесмен, зараз він розглядає для себе можливість стати президентом Росії. За словами Ходорковського, він готовий очолити державу в тому випадку, якщо це буде потрібно для подолання кризи. Таку думку Михайло Ходорковський оголосив під час інтерв’ю в Парижі, передає французьке агентство Le Monde.

Під час інтерв’ю Михайло Ходорковський розповів про своє бажання в майбутньому стати президентом РФ.

«Я не ставлю такої мети перед собою. Я б не цікавився подібною ідеєю. Я не хотів би стати президентом Російської Федерації, якби країна розвивалася нормально», – заявив Михайло Ходорковський.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Однак бізнесмен не виключає, що може очолити державу для того, щоб провести конституційну реформу і подолати кризу. Як пояснив Михайло Ходорковський, суть такої реформи полягає в тому, щоб передати повноваження глави держави судовій системі, громадянському суспільству і парламенту.

«У такому разі я був би готовий взяти на себе цю частину роботи», – підкреслив Михайло Ходорковський.

Як відомо, Михайло Ходорковський понад десять років провів в тюремному ув’язненні за вироком російського суду. Зокрема, екс -главу компанії ЮКОС звинуватили в шахрайстві і розкраданні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Президент Російської Федерації Володимир Путін 20 грудня 2013 року підписав указ про звільнення Михайла Ходорковського. Після цього сам Михайло Ходорковський заявляв про те, що не збирається втручатися в політичне життя Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що Михайло Ходорковський має намір перезапустити «Відкриту Росію». Дана громадська організація була заснована самим Ходорковським і акціонерами компанії ще в 2001 році як благодійний, освітній і просвітницький проект.

Читайте також: