fbpx
Футбол

«Ахметов робить неймовірні речі для Донбасу», – Луческу

Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу розповів про свої стосунки з нинішнім президентом клубу Рінатом Ахметовим. Також румунський наставник привітав власника «Шахтаря» з днем народження. Слова тренера передає клубна прес – служба.

«Президент "Шахтаря" робить неймовірні речі для Донецька і для Донбасу. Його команда стає одним з найбільш шанованих футбольних колективів в Європі. Я це точно знаю, так як спілкуюся з багатьма хорошими тренерами дуже високого рівня. А ці тренера знають абсолютно всіх, це їхня професія», – заявив Мірча Луческу.

За словами тренера, навіть президент УЄФА Мішель Платіні відзначив внесок донецького клубу в футбол. Луческу впевнений, що такі досягнення були б неможливими без Ріната Ахметова і його пристрасті до футболу.

Як зізнався румунський тренер, під час першої зустрічі Рінат Ахметов сильно вразив його.

«До того дня я ще не зустрічав президента футбольного клубу, який любив би футбол так, як він. Навіть у нинішній непростій ситуації, за наявності величезної кількості проблем – економічних, соціальних і політичних, – незважаючи на події в Україні, президент клубу кожен день дзвонить мені, щоб дізнатися, як поживають гравці і як справи у команди», – підкреслив Мірча Луческу.

Наставник «Шахтаря» побажав президенту клубу, щоб у нього розв’язалися всі проблеми, а нові більше ніколи не виникали. Луческу впевнений, що в такому випадку Рінат Ахметов знову буде приїжджати на тренування «Шахтаря», як і раніше. За словами тренера, зараз Рінат Ахметов зовсім не буває на тренуваннях своєї команди через відсутність вільного часу.

«Я дуже хотів би, щоб він знову був з нами, ходив на футбол – адже це його життя!», – пдсумував Мірча Луческу.

Варто відзначити, що раніше Рінат Ахметов запевнив, що готовий віддати все заради миру на Донбасі.

Читайте також: