Д. Буркхальтер – Закони про особливий статус Донбасу та амністію є прогресивним кроком

Голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер заявив, що вважає ухвалення українським парламентом двох важливих законів, щодо подій на сході України, прогресом. Як говориться в повідомленні, поширеному ОБСЄ, йдеться про ухвалення законів про спеціальний статус окремих районів Донецької та Луганської областей і про амністію.

В повідомленні ОБСЄ назвали обнадійливим кроком те, що багато затриманих з обох боків протягом останніх кількох днів були звільнені. Це ті основні рішення, які, на думку Буркхальтера, дають можливість прокласти шлях до міцного врегулювання кризи.

Буркхальтер також підкреслив важливість дотримання домовленостей щодо виконання мінського протоколу щодо забезпечення негайного припинення вогню.

Related Post

"Комплексний режим припинення вогню і спільне розуміння деталей механізму моніторингу повинні бути встановлені", – зазначив голова ОБСЄ. Він також нагадав про особливу необхідність відновлення ефективного контролю на українсько – російському кордоні, як головного ключа до врегулювання ситуації.

В повідомленні ОБСЄ підкреслюється, що представники європейської організації продовжать моніторинг режиму припинення вогню, і подвоять кількість спостерігачів на сході України.

Leave a Comment