fbpx
Політика

Д. Буркхальтер – Закони про особливий статус Донбасу та амністію є прогресивним кроком

Голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер заявив, що вважає ухвалення українським парламентом двох важливих законів, щодо подій на сході України, прогресом. Як говориться в повідомленні, поширеному ОБСЄ, йдеться про ухвалення законів про спеціальний статус окремих районів Донецької та Луганської областей і про амністію.

В повідомленні ОБСЄ назвали обнадійливим кроком те, що багато затриманих з обох боків протягом останніх кількох днів були звільнені. Це ті основні рішення, які, на думку Буркхальтера, дають можливість прокласти шлях до міцного врегулювання кризи.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Буркхальтер також підкреслив важливість дотримання домовленостей щодо виконання мінського протоколу щодо забезпечення негайного припинення вогню.

"Комплексний режим припинення вогню і спільне розуміння деталей механізму моніторингу повинні бути встановлені", – зазначив голова ОБСЄ. Він також нагадав про особливу необхідність відновлення ефективного контролю на українсько – російському кордоні, як головного ключа до врегулювання ситуації.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

В повідомленні ОБСЄ підкреслюється, що представники європейської організації продовжать моніторинг режиму припинення вогню, і подвоять кількість спостерігачів на сході України.

Читайте також: