fbpx
Політика

Закон не передбачає визнання «ЛНР» і «ДНР» – Ковальчук

Як заявив лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Ковальчук, прийнявши закон про амністію і спецстатус окремих районів Донбасу, українська влада підтвердила всі домовленості, які були досягнуті в Мінську для припинення вогню.

 «Тому, якщо Росія надалі буде розпалювати конфлікт через свої збройні сили або, фінансуючи терористів, то ми розуміємо, що після ратифікації Угоди про асоціацію, у ЄС і США з’являться додаткові підстави діяти адекватно», – сказав він.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 За його словами, сьогодні Україна лише в черговий раз довела, що виступає за мирне врегулювання конфлікту. До того ж, як він зазначив, спецстатус передбачає, що після його введення в дію, на Донбасі повинен бути встановлений мир і українська влада. Ні про яку здачу територій, як стверджує Віталій Ковальчук, не йдеться, як і про визнання «ДНР» або «ЛНР».

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Як повідомив Віталій Ковальчук, закон буде діяти три роки, і буде реалізовуватися лише в тому випадку, якщо терористи складуть зброю.

Також він запевнив, що ті, хто був причетний до масових вбивств, ні під яку амністію не підпадуть.

Читайте також: