fbpx
Право

Верховна Рада прийняла закон про люстрацію

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 4359а «Про очищення влади». За відповідне рішення з третьої спроби проголосував 231 народний депутат.

Народний депутат України Леонід Ємець, виступаючи під час обговорення документа, заявив, що в профільному комітеті законопроект не був розглянутий, оскільки жодного разу не зібрався кворум. Разом з тим в парламенті була створена робоча група по роботі над законом про люстрацію, до якої увійшли представники всіх груп і фракцій. Документ був розглянутий на належному рівні і в нього внесли масу правок, що не суперечать нормам Конституції.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Цікаво, що коли Рада почала розглядати закон про люстрацію, місця комуністів і регіоналів у сесійній залі відразу спорожніли – цих нардепів здуло вітром. Факти говорять самі за себе, – підкреслив спікер Олександр Турчинов.

Серед одиниць регіоналів, які залишилися в залі, була Анна Герман. Виступаючи з місця, вона попросила не рубати з плеча і не піддавати люстрації справжніх професіоналів, незважаючи на те, що вони працювали в команді Віктора Януковича. Також Анна Герман заявила, що на дострокові вибори Верховної Ради 26 жовтня вона не піде.

Читайте також: