fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Харкові населення готується на випадок військових дій

В неділю, сьомого вересня в 11:00 на площі Свободи, почне свою роботу відкритий університет за інформаційної та психологічної підготовки населення на випадок військових дій на території Харкова.

"Сьогодні ми стали свідками війни на Донбасі, незважаючи на територіальну близькість Харкова до зони військових дій, населення Харкова поводиться надто безпечно, як ніби за межею Харкова нічого не відбувається. Харків’яни часто не усвідомлюють всього жаху, яке несе за собою війна. Тому ми вирішили "озброїти" городян інформацією, адже, проінформований, значить озброєний", – сказав активіст Громадської сектора Євромайдана, співорганізатор заходу, Руслан Горбаль.

Як розповіли в Громадському секторі Євромайдана, навчання проводитиметься досвідченими фахівцями військової справи, а також професіоналами в інших областях. Під час навчання громадськість дізнається про місця розташування бомбосховищ в Харкові, навчиться зводити оборонні споруди, дізнається про правила поводження із зброєю і методах ведення партизанської війни. Крім того, фахівці навчать надавати першу медичну допомогу і розкажуть про поведінку в надзвичайних ситуаціях.

Читайте також: