fbpx
Політика

В УПЦ МП скаржаться, що влада проігнорувала інтронізацію нового предстоятеля

Церкву, яка знаходиться за своєю силою на першому місці в Україні, ігнорують все підряд. Таку думку в інтерв’ю агентству «Главком» висловив митрополит Черкаський і Канівський Софроній.

«Ви мені назвіть хоча б одного представника української держави, який був присутній на інтронізації нового предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія, на яку з’їхалися представники всієї православної сили», – заявив митрополит Черкаський і Канівський.

Як пояснив митрополит, така поведінка влади є «політикою». За його словами, Українська православна церква Московського патріархату за своєю силою та кількістю знаходиться на першому місці в Україні. Незважаючи на це, УПЦ МП ігнорують всі підряд.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Митрополит Черкаський і Канівський пояснив, що в нинішній непростий час сторони висловлюють один до одного презирство, хоча в такому положенні всім потрібно гуртуватися.

На думку Софронія, українські політики повинні навести порядок у своїй душі, і тільки після цього говорити про які-небудь церковні питання. Митрополит Черкаський і Канівський нагадав, що митрополит Онуфрій після обрання на пост глави УПЦ МП сказав, що готовий почати діалог з київським патріархатом. Як запевнив Онуфрій, в УПЦ МП хочуть об’єднання з київським патріархатом.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Він готовий на все. Я про можливість об’єднання з УПЦ КП», – запевняє митрополит Черкаський і Канівський.

Також у Софронія поцікавилися, наскільки новий глава УПЦ МП готовий очолювати свою церкву в умовах війни з Російською Федерацією. За словами Софронія, глава УПЦ МП готовий до керівництва своєю церквою.

Як відомо, 17 серпня 2014 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася інтронізація новообраного предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Читайте також: