fbpx
Окупація Криму

Окупація Криму. Джемілєва намагаються залякати повісткою

Силовики окупованого Криму надіслали повістку лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. За словами політика, йому надіслали повістку за «неправильне зберігання зброї». Таку інформацію лідер кримськотатарського народу оприлюднив в ефірі «Громадського радіо».

«Мабуть, це розраховано на те, щоб я не надто прагнув до Криму. Мовляв, ти приїдеш до Криму, а ми тебе заарештуємо», – міркує Мустафа Джемілєв.

Як запевняє Мустафа Джемілєв, систематичні порушення прав людини в Криму не припиняться до того моменту, поки Крим не звільниться від російської окупації. У разі порушення прав лідер кримськотатарського народу порадив звертатися за юридичною допомогою до представників регіональних меджлісів.

Мустафа Джемілєв пояснив, що вже найближчим часом на території Криму планується створення повноцінної юридичної та інформаційної служби для допомоги кримськотатарському населенню. Після цього Мустафа Джемілєв сказав, що в ФСБ Криму вирішили діяти по шляху «залякування і репресій щодо кримськотатарського населення».

«Та угрупування в ФСБ, яке хотіло домовитися з меджлісом, зазнало поразки», – запевняє Мустафа Джемілєв.

Варто відзначити, що останнім часом в окупованому Криму почастішали випадки з проведенням обшуків в будинках кримських татар. Мустафа Джемілєв сказав, що такі обшуки проводяться силовиками для залякування громадян. Представники ФСБ Криму домагаються того, щоб активні представники кримськотатарського народу активніше виїжджали з окупованого Криму на материкову Україну.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму вирішили «позбутися» від книг про Мустафу Джемілєва. За словами самого політика, причетні до цього «злочину» безпосередньо співробітники ФСБ Криму.

Читайте також: