fbpx
Політика

“Ніхто не може виграти у громадян України”, – Сергій Тарута

Ситуація в Донецькій області сильно змінилася, тому й довелося реагувати підписанням "припинення вогню". Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута в інтерв’ю німецькому виданню Більд, пише УНН.

 Коментуючи заяви президента П. Порошенка двотижневої давності про те, що Донецьк і Луганськ можуть бути відбиті, С. Тарута сказав: "Там немає капітуляції, йдеться про припинення вогню. Не тільки президент з оптимізмом дивився на ситуацію, але і ми всі. Але з 22 серпня Росія переправила стільки солдатів і стільки зброї в Україні, що ситуація кардинально змінилася".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 При цьому думку, що В. Путін переміг, губернатор Донецької області відкинув. "Ніхто не може виграти у громадян України. Погляньте на те, що сталося тут, в Маріуполі: відбувається неймовірна мобілізація і воля, щоб захистити місто. Є багато добровольців, які щодня записуються (в ряди – прим.ред.). Їхня єдина мотивація в тому, що Україна залишиться незалежною державою".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 При цьому, передбачати встановлення довготривалого миру в Україні, на думку С. Тарути, ще рано. "Поки ще занадто рано, щоб зробити прогноз щодо цього. Ми повинні використовувати будь-яку можливість, яка може привести до деескалації. На жаль, ми спостерігаємо, що сепаратистські групи і далі посилюються і готують атаки. Це дуже тривожно, і показує, що війна, яка ведеться проти нашої країни, ще не закінчена", – сказав він.

 Джерело: УНН

Читайте також: