fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Порушення перемир’я на Донбасі. «Віроломство Путіна не завадить відстояти Маріуполь», – Аваков

Маріуполь є і буде українським. До Маріуполя були підведені додаткові військові сили. Варто відзначити, що обороною Маріуполя займеться і перша Оперативна бригада Національної гвардії України. Таку інформацію в соціальній мережі Facebook оприлюднив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Маріуполь є і буде українським. На даний момент місто зміцнюється. Туди підведені додаткові війська. У тому числі і перша Оперативна бригада Нацгвардії. Не треба панікувати – у нас повна рішучість і готовність відстояти Маріуполь», – сказав Арсен Аваков.

Після цього міністр внутрішніх справ прокоментував порушення перемир’я російською стороною. За словами глави міністра внутрішніх справ, вчорашні 16 пострілів з установок «Град» з російської території є «скотством і порушенням режиму припинення вогню з боку Російської Федерації».

«Ви здивовані, що Путін віроломний? Це не скасовує нашої рішучості відстояти Маріуполь!», – запевнив Арсен Аваков.

Нагадаємо, що вчора в другій половині дня, з боку села Безіменне в сторону села Широкине була зроблена спроба прориву важкої техніки в кількості до 5 одиниць і живої сили противника. Зайнявши позиції у села Широкине, противник відкрив вогонь по позиціях українських військових. Враховуючи, що позиції були заздалегідь укріплені, сили АТО відбили атаку, ліквідувавши прорив бойовиків, їх живу силу і техніку. В результаті бойових зіткнень застосовувалася артилерія, тому жителі лівобережжя Маріуполя чули звуки вибухів.

Варто відзначити, що раніше порушення перемир’я російською стороною прокоментував спікер АТО Леонід Матюхін. Як пояснив спікер АТО, атака терористів на західну частину міста Маріуполя минулої ночі не вдалася завдяки зусиллям місцевих жителів.

Читайте також: