fbpx
Політика

Україна і НАТО обговорять шляхи зміцнення партнерства – Расмуссен

  НАТО і Україна в рамках саміту Альянсу в Ньюпорті (Уельс) обговорять шляхи зміцнення партнерства, заявив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

 "У нас буде зустріч з президентом України Петром Порошенком, ми зможемо намітити конкретні кроки, щоб зміцнити наше партнерство", – заявив генсек журналістам перед відкриттям саміту НАТО в Ньюпорті, відповідаючи на питання, чи передбачається обговорення питання про можливість членства України в НАТО.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 А. Фог Расмуссен також зазначив, що агресія Росії проти України стане одним з основних питань на порядку денному саміту.

 "Ми продовжимо закликати РФ відкликати свої війська з території України, припинити поставки зброї, приступити до конструктивного політичного процесу", – сказав він.

 Генсек НАТО в черговий раз зазначив, що Альянс вітає рішення кризи в Україні мирним шляхом.

 "Щодо мирного плану (президента України П.Порошенко – ІФ ), то я хочу підкреслити, що ми вітаємо всі умови, які спрямовані на мирне вирішення цієї кризи в Україні. Ми, на жаль, є свідками російської участі в діях щодо дестабілізації на сході України", – підсумував він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як відомо, П.Порошенко візьме участь у заходах в рамках саміту НАТО в Уельсі.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: