fbpx
Політика

“Шлях, яким слідувало НАТО багато років і ставилося до РФ як до партнера, закінчився”, – Томаш Семоняк

 Навіть найбільші симпатики Російської Федерації в державах НАТО усвідомили, що Росія після останніх подій в Україні перестала бути для Альянсу партнером. Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк в четвер в ефірі TVN24, передає власний кореспондент УНІАН з Варшави.

 "Вважаю, що той шлях, яким слідувало НАТО багато років і ставилося до Росії як до партнера… уже закінчився. Навіть найбільші симпатики Росії в НАТО це розуміють", – сказав він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Польський міністр підкреслив, що Росія своєю поведінкою в Україні підірвала до себе довіру і змусила західний військово-політичний блок країн зробити висновки з цієї ситуації.

 Семоняк теж закликав НАТО вдатися до реальних кроків для посилення обороноздатності країн – членів об’єднання, а не імітувати таку діяльність. "Коли ми говоримо дійсно про серйозні загрози в найближчі роки і десятиліття, не можемо постійно озиратися назад і шукати в паперах обгрунтування, щоб нічого не робити", – сказав він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Джерело: УНІАН

Читайте також: