fbpx
Політика

“Україна має право повернути ядерний статус”, – Нємцов

Україна може повернути ядерний статус через відмову Росії від консультацій по Будапештському меморандуму. Про це у своєму Фейсбуці написав російський опозиціонер Борис Нємцов, передає УНН.

 "Анексія Криму та інтервенція на схід України грубим чином порушує зобов’язання Росії. По суті, дії Путіна ламають світовий порядок нерозповсюдження ядерної зброї і розв’язують руки Києву у створенні українських ядерних сил", – написав він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Політик зазначив, що на території України працюють атомні станції, а рівень кваліфікації інженерів і вчених достатній, щоб створити ядерну зброю. "Поки українців зупиняють Штати та ЄС. Але все може змінитися. А тепер питання. Скажіть, Росії треба було окупувати сусідню державу, щоб мати поруч ворога, який в будь-який момент може стати ядерною державою?" – написав Нємцов.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Він нагадав, що Будапештський меморандум був підписаний в 1994 році Росією, Україною, США і Британією і фіксував без’ядерний статус України в обмін на гарантії територіальної цілісності і суверенітету країни.

 Джерело: УНН

Читайте також: