fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимчук: “Противник взяв під контроль південь Луганської області”

В результаті відступу українських сил антитерористичної операції в рамках проведення перегрупування, російські військовослужбовці та терористи змогли взяти під контроль практично весь південь Луганської області. Як повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі військовий експерт Дмитро Тимчук, російсько-терористичні сили і далі перекидають свої підрозділи в район Луганська та проводять наступальні дії на півночі Луганської області.

Виходячи з оперативних даних групи «Інформаційний Опір», сьогодні на Донбасі в зоні бойових дій ситуація залишається гранично складною.

«Одночасно російсько – терористичні сили прагнуть взяти під контроль території в Донецькій області, починаючи від Донецька і аж до Маріуполя. Відзначається перекидання сил противника у напрямку до населеного пункту Волноваха. Були зафіксовані активні бойові зіткнення в районах населених пунктів Стукалова Балка, Старобешеве, Дебальцеве та Амвросіївка», – прокоментував ситуацію на сході України представник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Крім цього, військовий експерт додав, що тільки за минулу ніч на сході України позиції українських сил антитерористичної операції з боку терористів і російських солдатів були обстріляні більш, ніж 20 раз.

«Позиції українських силовиків обстрілювалися зі ствольної артилерії і мінометів. За ніч були обстріляні позиції сил антитерористичної операції в районі населених пунктів Червоний Яр, Весела Гора, Станиця Луганська. З установки РСЗВ БМ – 30 «Смерч» були обстріляні позиції українських силовиків в районі населеного пункту Перемога. З російської території з РСЗВ БМ – 21 «Град» були обстріляні блокпости українських силовиків в районі населеного пункту Макарове», – розповів про ситуацію Тимчук.

Вчора в МЗС України офіційно заявили, що РФ перейшла у відкритий наступ.

 

Читайте також: