fbpx
Політика

В ОБСЄ прокоментували ситуацію з російським “гуманітарним конвоєм”

Глава ОБСЄ та міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер звернувся до всіх сторін докласти максимум зусиль для того, щоб перетворити вкрай складну ситуацію навколо російського «гуманітарного конвою». За його словами, цю ситуацію потрібно перетворити в захід, який буде засновано на кооперації та повазі до суверенітету української держави.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Слова глави міжнародної організації наводить прес-служба ОБСЄ.

«Відзначаючи, що гуманітарну допомогу потрібно доставляти виключно з гуманітарних принципів, а також з повною повагою до українського суверенітету, глава організації звернувся до сторін із закликом допомогти трансформувати цей конвой допомоги в захід по кооперації», – свідчить повідомлення прес -служби ОБСЄ.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

На завершення глава ОБСЄ підкреслив, що зважаючи на все, що відбувається на сході України, зараз вкрай необхідно почати займатися законними гуманітарними заходам. Дідьє Буркхальтер закликав всі сторони проявити стриманість, а також утриматися від будь-яких дій, які могли б спровокувати подальшу ескалацію ситуації.

Читайте також: