fbpx
Ситуація на Південному Сході України

“Терористи продовжують обстрілювати мирних жителів”, – Лисенко

«Сили АТО продовжують наступ на терористів»,-запевнив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу в Києві. Як зазначив спікер РНБО, українські бійці намагаються звільнити від терористів міста Донецьк, Луганськ, Іловайськ, Красний Луч, Шахтарськ, Торез, Сніжне, Зугрес, Горлівку.

 Андрій Лисенко під час брифінгу зазначив, що сили антитерористичної операції контролюють Іловайськ (Донецька область). Як сказав Лисенко, терористи продовжують проводити контратаки. Спікер додав, що терористи намагаються повернути втрачене місто, застосовуючи танки й артилерію. На даний момент поки всі атаки були успішно відбиті. Андрій Лисенко акцентував увагу на тому, що терористи намагаються відбити Саур-Могилу, яка також знаходиться під контролем сил АТО.

 Під час брифінгу Андрій Лисенко сказав, що за минулу добу українські військові вступали в битви з терористами 32 рази. Під час зіткнень 9 українських військових загинуло та 22 отримали поранення різного ступеня тяжкості. «Терористи продовжують обстрілювати мирних жителів»,-каже Андрій Лисенко.

 Полковник зазначив, що терористи проводили обстріли із «Градів» по населених пунктах Оленівка (Волноваський район в Донецькій області) та Макіївка. За даними РНБО, є втрати серед мирного населення. Андрій Лисенко поінформував, що в Шахтарську (Донецька область) терористи замінували шахту «Вікторія». Крім того, в місті Ясинувата, розташованому поруч з Донецьком, замінована об’їзна дорога.

Читайте також: