fbpx
Політика

МЗС України: “Інформація про угорську військову техніку в Україні – фейк РФ”

Українська сторона спростовує заяви Російської Федерації про те, що на територію України була перекинута угорська військова техніка. Заяву російського керівництва спростував директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс в ході прес – конференції. Слова дипломата передає кореспондент «РБК – Україна».

«Інформація про угорську техніку на території України не відповідає дійсності. Це можна вважати черговим фейком російської пропагандистської машини. Державний кордон з Україною колона угорської військової техніки не перетинала. Угорська військова техніка була задіяна в запланованому транспортуванні військ, яке пов’язане з впровадженням військової реформи в Угорщині», – прокоментував ситуацію український дипломат Євген Перебийніс.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами представника українського зовнішньополітичного відомства, аналогічну заяву зробили і в МЗС Угорщини.

«Наша сторона навіть не збирається публічно звертатися до МЗС РФ з пропозицією перевіряти матеріали із соціальних мереж перед тим, як тиражувати їх на весь світ», – зазначив Перебийніс.

Читайте також: