fbpx
Новини світу

Папа римський Франциск може відректися від престолу

Папа римський Франциск може наслідувати приклад свого попередника Бенедикта XVI і відректися від Святого престолу за станом здоров’я. Про це понтифік розповів під час прес – конференції на борту літака по дорозі з Південної Кореї в Рим, повідомляє Deutsche Welle.

Папа Римський поскаржився журналістам, що відчуває проблеми зі здоров’ям. Через це він побоюється, що не зможе повноцінно виконувати обов’язки глави римсько – католицької церкви. За словами 77-річного понтифіка Франциска, те, що ще 60 років тому вважалося для єпископа великою рідкістю, сьогодні – нормальна практика.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

На прес – конференції Папа римський Франциск також прокоментував твердження про свою популярність, заявивши, що все це може протривати недовго, так як через два-три роки «Господь може закликати його до себе».

«Я дивлюся на це як на великодушність народу Божого. Я намагаюся думати про свої гріхи, свої помилки, щоб не піддатися гордині», – зазначив понтифік.

Читайте також: